23.3.08

Veel Coloradost, seekord ekraanipiltidega

Kuna tundub, et ma pole ainuke, kes Colorado 300 GPSi elektroonilise kompassiga rahul pole, siis räägime sellest Garmini uuest tootest natuke veel.

Jah, tal on veel tarkvarapuudusi. Ilmselt need saavad tarkvarauuendustega nii nagu iPhonelgi aja jooksul lahendatud ja uued omadused lisatud. Aga riistvaraprobleemid on halvemad, sest siis tuleb juba riistvara välja vahetada (lähemalt siin). Üks probleem on Colorado kompass. See tahab iga natukese aja tagant kalibreerimist. Kõige mugavam on ta üldse välja lülitada, segab vähem. Ei aita ka lohutus, et GPSMAP 60-l oli sama probleem. Kui on kompass, siis peab ta ikka nagu töötama.

Aga nüüd siis töötavatest asjadest järjekorras, koos piltidega.

Foto NAGI's: w-Colorado300-17

Sellel ülaloleval pildil on tavaline Waypointi ehk teekonnapunkti järgi navigeerimine. Nii näeb välja geopeitus.ee lehelt laetud GPX-faili info. Taustal on kaart, mille keskel on otsitav huvipunkt. Distants on hetkeasukohast.

Foto NAGI's: w-Colorado300-16

Siin on näha ringmenüü, milles saab liikuda Colorado Rock'n'Rollri rullikuga. See on tõesti mugav. Rullikuga käib ka teksti ja koordinaatide sisetamine. Sellega harjub ruttu ja tundub suhteliselt kiire.

Foto NAGI's: w-Colorado300-13

Satelliidiaken on menüüsügavustesse peidetud, sest hulga lihtsam on vaadata akunäidikuga sarnast satelliidisignaali tugevuse näidikut sisselülitamisnupu alt. Aga nagu GPSMAP 60-ga on ka Coloradol üsna sarnane eraldi ekraan olemas.

Foto NAGI's: w-Colorado300-06

See ongi sisselülitusnupule vajutades näidatav ekraan. Kellaaeg, kuupäev, aku tase, GPSi signaal, ekraanivalgustus.

Foto NAGI's: w-Colorado300-10

See ekraan on näiteks jalgratta- või motikasõiduks hea. All olevaid näidikuid saab kõike ise seadistada ja asendada mõne endale tähtsama tunduva näidikuga.

Foto NAGI's: w-Colorado300-08

See on siis halvasti töötava kompassi ekraan. Kui elektrooniline kompass välja lülitada, juhatab kohale väga hästi õiges suunas näidates.

Foto NAGI's: w-Colorado300-07

Nüüd siis "päris" geocaching. Rahvusvahelise geocaching.com aardelehe väljastatavad aardefailid on pungil infot aarde kohta: raskusastmed, aarde tüüp (logo aarde nime ees), konteineri suurus, travelbugide ja geomüntide hulk aardes, kaugus ja aeg aardeni, taustal kaart. Kahe alumise näidiku asemele saab kuvada veel kompassi ja kauguse aardeni, vajutades nool alla nuppu. Sellest ekraanipilti pole, aga see ekraan on kõige mugavam just aardeotsinguks, sest korraga on ees kaart, kompass ja kaugus.

Foto NAGI's: w-Colorado300-04

Aarde info: lisaks täispikale kirjeldusele ja vihjele on allapoole kerides näha ka viis viimast logi. Optionsite all on "paberivaba" cachingu valikud aardeleiu logimiseks. Tekkinud tekstifaili saab geocaching.com lehele laadida ja sealt loetakse automaatselt kõik aardeleiud koos kellaaegade-kuupäevadega. Tuleviku jaoks on võimalus ka logiteade sellesse faili lisada.

Foto NAGI's: w-Colorado300-01

Ja lõpuks Wherigo ekraanipilt. Mängu peamenüü näeb välja selline.

Kommentaare ei ole: