28.3.08

Kaks kaarti (Colorados) on ikka kaks kaarti

Proovisin siis lõpuks Garmin Colorado GPSi ka isetehtud kaarti laadida. Ausalt öeldes päris ise ei teinud - võtsin ühe olemasoleva ja väga natuke proovisin mudida. Jube tüütu. Kaardindus GPSidele on ikka muust infotehnoloogiast vähemalt põlvkonna jagu maas. Ja GPSide tarkvara pole ka parem. Võib-olla 10 000 krooni eest ostetud GIS soft on imeline, ei tea.

Võtame näiteks juhendi, kuidas kaarti GPSile teha. Ei ole see niisama lihtne. Ometi on pihuarvutite jaoks nii raster- kui vektorkaarte suhteliselt kerge teha, kalibreerid ja lõigud, lisad kihte, joonistad üle, kuigi ka seal saab erinevate formaatidega kõvasti higistada.

Teine asi on valmis kaardi GPSi saamine. Tundub loogiline - võtad .img faili ja kopeerid GPSi ja menüüsse peaks lisanduma valikuvõimalus. Aga ei. Esiteks - igale poole ei saa seda kaarti kopeerida. Näiteks SD mälukaardile ei lase. Teiseks - failil tohib olla vaid kindel nimi.

Coloradoga pusimise tulemuseks oli see, et nüüd on seal kolm kaarti:

w-maps1

Selle alkeemia saladus on lihtne: Garmin toetab kolme sorti kaarte oma mälus, nende nimed peavad olema

  • gmapbmap.img (Colorado 300 base map)
  • gmapprom.img (Colorado 400 map)
  • gmapsupp.img (Mapsource, Eestis tavaliselt Regio või EO Mapi kaart)

Vaba on Colorado 300-s failinimi gmapprom.img. Kasutame selle ära ja lisame GPSi oma kaardi, nimetades selle gmapprom.img-ks ümber.

Tulemus on selline:

w-maps2

See ongi algselt viidatud Mapcenteris asuv isetehtud Eesti GPS-kaart. Üsna kasutu, kuid testimiseks sobib küll. Seega töötab. Kui keegi on proovinud mõnda Eestis asuvat kohta ise kaardistada mõne aluskaardi põhjal, äkki jagab oma tulemusi? :)

Kommentaare ei ole: