24.3.08

HTC 3G telefonidel jamad Elisa võrgus?

Nüüd olen kuulnud veel kahest juhtumist, kus HTC uuemad pihuarvuti-telefonid, millel HSDPA, tõrguvad töötamast Elisa 3,5G võrgus.

Viga näeb välja vastik. Ekraanil on levi nii nagu hetkel levi ikka võrgus on, näidatakse ka HSDPA (täht H) või 3G leviala (tähed 3G), kuid reaalselt ei olda võrgus. Ei saa sisse helistada, ei saa välja helistada. See juhtub mõnikümmend minutit kuni mõni tund peale telefoni võrku logimist. Seega - oled õndsas teadmises, et kõik on korras ja imestad, miks keegi ei helista. Aga kõik muudkui helistavad ja kiruvad, kus k****i urkas ma olen, et võrgust väljas. Nii on juba palju jamasid olnud.

Jama on põhjustanud näiteks HTC TyTN II, HTC Touch ja HTC Touch Cruise.

Elisasse on helistatud. Helpdeskist on tehnikute juurde suunatud. Tehnikud on lubanud asja uurida. Siiamaani uurivad.

Teadjad inimesed aga räägivad, et põhjus on Elisas kasutusel olevates Nokia võrguseadmetes, mis HTC telefonidega hästi läbi ei saa. Teadjad teavad ka rääkida, et kuidagi mingite registritega mängides Nokia seadmetega HSDPA võrgus pidi saama tõrkuvad HTC seadmed tööle. Aga selleks peab väga pikalt tehnikainimestega suhtlema.

Ootame siis, millal tehnikud tagasi helistavad. Seni aitab 3G väljalülitamine ja tavalises EDGE võrgus olemine. Aku peab ka peaaegu poole kauem vastu... tühja need videokõned ja kiire andmeside. Mis kiireim 7 megabitti? Pole olemas.

PShot0055

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Häda pole üksnes HTC telefonidega, vaid samuti Vodafone'i kaartidega. Pidev ümberlülitumine HSDPA võrgult 3,5G võrgule tagab ülimõnusa tiguühenduse internetiga. Tavaline veebileht loetakse üles 5-10 minutiga ja mõnikord jäädaksegi lugema. Ja üle ei jää muud kui üksi nurgas enda peale vihastada, sest tubli helpdesk ütleb, et ühelt võrgult teisele ümberlülitamine ei tohiks küll mingeid probleeme tekitada, ning soetatud sai leping, mis seob Elisaga mitmeks aastaks.. nii et kahjuks vihastada jääb ainult oma rumaluse peale... 3G on Eestis ikka alles lapsekingades.