14.3.08

Meremessil oli vaikne

Ei tea mis vahepeal on juhtunud - majanduskasvu peatumine või koguni -langus või mis? Igatahes oli meremessil täna vaikne. Aasta tagasi seisti neljamiljoniste jahtide juures ostusabas, sest millised jahid olid juba läbi müüdud, seekord võis väikest sebimist näha vaid kummipaadimüüjate juures, kus  põhijutuks oli hinnas tingimine, suurte jahtide ja kaatrite lettides oli suhteliselt rahulik.

Mis siis veel silma hakkas?

 

Foto NAGI's: Meremess 2008

Baidare.com - leedukate kajakitootja Klapieda lähedalt. Nende stendis väntas robot huvitavat meresõidukit - pedaalides liikusid kajaki all kaks laba üks vasakult paremale ja teine paremalt vasakule, kui ei vändanud, siis olid nad lapiti vastu põhja. Huvitav süsteem. Ju siis nii saab ka edasi. Nende kodulehe andmetel on nad üks suurimaid polüetüleenist ja klaasplastikust toodetud süstade, kanuude, kajakite, aerude ja muu veeturismiks vajaliku inventari hulgi- ja jaemüüjaid baltikumis. Pidevalt on saada 40-50 mudelit kajakke ja kanuusid. Hinnad soodsad.

Blokarti maapurjekate boksis sätitasid isad oma poegi ratastel purjekatesse (aga saab ka uisud alla panna). Ligi 40 000 eest saab purjetada nii maal kui jääl. Veidi kõhedusttekitavalt mõjus firmaomaniku (?) ratastoolisolek, aga ju on ikka turvaline...

Odavaid purjekaid sai vaadata veel Bellboatsi juures. Tegelikult küll paate, aga Pakri 450 koos masti ja purjedega omas hinnasilti 15 000 kr pluss taglas ja lisavarustus. Purjetajaks hakkamine polegi enam väga kallis?

 

Foto NAGI's: Meremess 2008

MS Auto (kauplus Kompass ja militaartarbed) esitles Bush kummipaate, mis tublide lõunanaabrite tehtud. Lätlased ja leedukad ikka ka toodavad hoolega meretarbeid ja messil oli neil suur esindatus. Kõige odavam Läti paat paistis olema 8000 kr.

Futuren on väärt firma, kes pakub veidi konkurentsi Eesti Energiale ja aitab neid, kelleni EE haare ei ulatu: paigaldatakse päikese- ja tuuleenergiajaamu või kombineeritud jaamu: päike, tuul või diiselgeneraator vastavalt ilmale. Saja tuhandega suvilasse majapidamisvool sisse.

Ainukese ostu tegin aga Matkaspordi letist. Neil oli 50% allahindlust veekindlatele kottidele. 150 krooniga sai Aquapaci külma- ja muidugi ka veekindla pihuarvuti- ja GPSikoti, millega võib käia kuni 5 meetri sügavuses vees. Kunagine 25-kroonine säästukott EMT-st pidas vastu täpselt kolm paadimatka, siis rebenes servast lahti...

Alfa GPSi letis nägi uusi 3D graafikaga Tomtomi kaarte (kus on teedele ka sõidurajad peale joonistatud ja teeäärsetest majadest on 3D maketid) ning üks uudis tuleb märtsis veel. Aga sellest juba Arvutimaailmas varsti lähemalt.

Eelmine aasta oli meremess aga selline (tunglemine jne).

Sai korraks metsa ka vaadatud - uskumatu, maapind juba täiesti roheline, lehed suured...

Foto NAGI's: Roheline märts metsas.

Kommentaare ei ole: