12.5.08

Uuriv ajakirjandus objektil

Täna küsiti eilse postituse viimase prahihunniku koordinaate, uuriv ajakirjandus asus tegutsema. Eks näis, kaugele nad jõuavad ja kas paljastamisest on ka mingit tulu.

Nüüd aga natuke jälle RSS-i varasalvest.

Luksusmaksu poolt. Mina ka. Aga nagu selgub Äripäeva, Postimehe ja Hannes Rummi blogist, on ligi 90% Eesti elanike unistus osta endale ükskord võimas auto ja tarbida seda ilma mingite lisamaksudeta, sest see tõstab staatust teiste silmis. Mingi miljard ühistranspordi arendusse ei koti kedagi.

Ära kliki Free Public Internetti! Ma olen ka lennujaamades ja hotellides üsna tihti seda peibutist näinud. Mis imeasi see on? Ad-hoc ehk otse kahe arvuti vaheline WiFi ühendus nimega Free Public WiFi on üsna laialt levinud, mis seda tekitab? Ühendust sellise otseühendusega tavaliselt ei saa, kas mingid nakatunud arvutid või mingi imelik programm? Igaks juhuks ärge ühenduge. Lingil on õpetus, kuidas seda vältida.

Lahendus Tallinna kõrgele maamaksule - ehitage kangialuste pealsed täis! Moodulmaja ei toetu kahele naabermajale, ei vaja küljesoojendust (küljeseinu polegi, on vaid terasraam maja toetamiseks ja otsaseinad) ning kõigele lisaks on see öko ja moodne minimalistlik.

Nagu suur ja väike tilk vett - selline on Eesti piirivalve hõljuk ja selline venelaste oma... mis juhtub, kui nad Peipsil kokku saavad? Venelaste oma kannab 621 tonni ja USA mereväe "maailma suurim" 150 tonni.

Kuidas spioonikaameraid avastada - asi on sama lihtne nagu Pringlesi krõpsupakist WiFi suundantenn. Vaja on taskulampi ja WC-paberi rulli sisemist pappi ning spioonikaamerate avastaja on valmis.

Lendava taldriku saladus - nad lendavad plasma jõul! Varsti liisime neid luksusmaksuga. Ja tulnukad on meid ka juba ammu avastanud ja me ei saa enam ennast varjata.

w-gpsrandmel GPS oli olemas juba ammu - miks mitte, mõned otsivad geopeituse aardeid ka ilma GPSita ja kaardi abiga, see navigatsiooniseade kuluks ka marjaks ära. Teeristidel kerid järgmise koha ette ja nii kohale jõuabki. Topeltkassettides on punktist A punkti B marsruutide kaardid.

USA vajab ka üht Teeme ära 2008-t. Kõrbed on prahti täis. Sakslased teevad samuti ära?

Kommunism jõudis Kanadasse - maksa vastavalt oma võimalustele, osta vastavalt oma vajadustele. Ontario pagaritöökoda palub maksta deposiitkasti, müüjat pole. Ja kasum on, sest hinnad on ümardatud veeranddollarise täpsusega ja usaldus meelitab inimesi, nad annavad tippi hulga lahkemalt.

Nüvifone - ootamatult kiire tulek. CeBITil polnud veel prototüüpigi, AT&T juba kavatseb hinnakirja paika panna.

USAs ka "Märka jalgratast" kampaania, veidi teisel moel kui Eestis, Missuoris tehakse shokeerivamat tähelepanukampaaniat.

Lasteaiajärjekordades tutvused varsti ei loe - sahkerdamine tutvuste ja omainimestega on lasteaiajärjekordades sügisest läbi, jälle üks koht, kust korruptsioon läbipaistvusega välja juuritakse. Veebirakenduse abiga.

Bioplast - vaesuse maaletooja. Pole need taastuvad allikad alati kõige sõbralikumad - mõnikord on tagasilöök hoopis teisest kohast.

OK, aitab ka. Varasalves on veel kümneid linke, kes neid jõuab lugeda.

Järgneb hoopis olulisem kommertsiaalne teadaanne - osta ära! Hea kaup soodsa hinnaga!

Nii et pakkuge.

Kommentaare ei ole: