6.5.08

Käterätita ikka sauna ei lähe

Riias, Reval Latvia 24. korruselt pole Läti kappav inflatsioon eriti märgata. Inimestel on veel kallimad autod kui Tallinnas, lätlased on veel rohkem maailma tegijaid firmasid oma peakorteri Riiasse meelitanud kui Tallinn või Vilnius ja just räägib üks lätlane, et maailma üheks vanimaks keelerühmaks on indoeuroopa keeled, seega neil läheb endiselt hästi ja nad ise on ka rahul.

Küll aga on hotellidega mingi jama juhtunud. Kui tänaval suitsetamine ära keelati, on suitsetajad hakanud hotellides tossutama. Saksamaal Hannoveri kandis oli terve hotell suitsetatud (ka numbritoad), tartus Staresti hotell öökimiseni täis suitsetatud ja nüüd Reval Latvia Riias samamoodi - isegi kui märgid ankeeti, et soovid mittesuitsetaja tuba. Kõik haiseb, restoranist numbritoani.

Ja ega kosmuses ka olukord parem pole. Nagu kirjutab Novaator, oleme endast juba 40 valgusaasta kaugusele märku andnud ja kui keegi tulnukas tahab teada, kus selline vähearenenud tsivilisatsioon asub, on tal infot meie raadiolainete tõttu kuhjaga.

Veel olulisi uudiseid RSS-kastist:

1. Sakslased teevad ka ära - Eesti oma Nokia prügikaardistuse näol eksporditakse nüüd Saksamaale. Ehk.

2. Hansapank lebab loorberitel, teised tegutsevad. Ühispank lubab tasuta makseid ja pangakaarte, Hansapank ei ütle veel, millised saavad olema võtmekliendi kommid peale seniste soodustuste lõppemist. Kui vaikimine jätkub, on põhjust panka vahetada.

3. Mobiil-TV: kas järjekordne 2% kasutajate lõbu? Täna vahetult enne Riiga sõitmist sai käidud EMT pressikal, kus näidati esimest korda Eesti oma mobiil-TV-d. DVB-H standardiga. Eesmärk on pilootprojektiga suviste olümpiamängude ajal mobiilseid vaatajaid võita. veidi hakkis, isegi Radissoni 24. korrusel, kuid pilt oli piisavalt selge, et isegi subtiitreid lugeda. Pool tava-TV kvaliteedist on mobiili ahtakesel ekraanil täitsa OK. Kui aga raha küsima hakatakse, siis ilmselt tuleb uuesti mõelda, kas ja kui palju. Looduskalender.ee kure- ja kotkakaamerate mobiil-TVsse saamiseks tuleb kultuuriministeeriumilt taotleda ringhäälinguluba.

4. Jah, Lätis arreteeritakse. Mona Lisa kapteniabi pandi raudu.

5. Kuuba e-riik sai tuule veskikividesse. Nüüd võib osta kuubalane omale arvuti. meenutab Eesti 80ndaid, kus arvutimüüja võis peale esimese arvuti müüki kergendatult ohata ja omale zhiguli ning maja osta.

6. Ebaõnn. Travelnow ei kavatse eesti keeles hotellibroneeringuid ja autorenti pakkuda, ehkki üks nende grupis olev broneerimissüsteem hotels.com on eestikeelseks läinud. Nende kiri:

Hi,
Hope you are well.
Unfortunately we are unable to offer Estonian on IAN at this time.
Sorry for any inconvenience.
Kind regards,
Michael
IAN Affiliate Support.

w-reval1

Kommentaare ei ole: