22.5.08

USA Talkshow õhtu - kuidas see käib

Eile sai siis esimest korda käidud ka USA ühte lemmikajaviitevormi - ühemehe talkshow'd vaatamas. Esines Billy Crystal - üle kuuekümne juba, aga penskarist on veel asi kaugel.

Kogu asi toimus Mandalay Bay Events Centeris, mis on Saku Suurhalli moodi koht, ainult natuke suurem. Rahvas läbib turvaväravad (erinevalt näiteks kunagi MGM Grandis toimunud Bill Gatesi Comdexi keynote´ist läbiotsimisi ei toimunud), kuid sildid hoiatasid, et siseneda tohib vaid organic kaameratega, digital still kaamerad on keelatud. Videokaameratest rääkimata - need on kõik keelatud, kraapigu nad pilti või vaharullidele.

Ameeriklased söövad igal pool, ka teatris. Selleks on enne saaliminekut koridorides suured vaagnad kiire toiduga ja joogiletid. Asjad laotakse papist alustesse, millel on neli joogitopsi-auku ja keskel üks lohk liua jaoks. topsid jäävad vajutades klõpsti pappalusesse kinni.

Siis minnakse turva juhtimisel istekohtadele - need on väga kitsad. Kui keegi keskelt tahab lahkuda, peab kogu rivi püsti tõusma. Jookide jaoks on istmetel veel eraldi topsihoidjad. Kui aga oma pappalusega maha istud, siis enam eriti liikumisruumi polegi. Kotti pole kuhugi panna.

Talkshow algab umbes tund enne mahahõigatud aega. Enne lastakse musa, näidatakse videoid. Algab programm Billy Crystali videoga, siis hüppab staar ka lavale. Ja räägibki poolteist tundi jutti. Ameerika naljad, millest enamusest saavad aru ka eurooplased ja osadest naljadest ka asiaadid, kuid eurooplastele jääb ka segaseks USA spordihuumor. Tundub, et neil on kõigil kolledzhi ajal olnud üks naljarohke elu kooli pesapallimeeskonnas. Süüdimatult tehakse ka juudinalju, Crystal viskab allapoole-vööd nalju oma juudi sugulaste kohta, irvitamisest ei pääse ka praegused presidendikandidaadid Obama ja Clinton.

Ühemehe-show lõpeb rahva seast juhuslikult valitute lavalekutsumisega. Kuna tegemist on arvutikonverentsiga, siis satuvad lavale muidugi näited 9000-pealisest "nerdide" kambast. Üks tegeleb fiiberoptiliste kaablite switchidega, mille peale vajub Crystali suu pärani tükiks ajaks. Siiski läheb kava edasi ja kolme lavale kutsutud naisterahvaga lavastatakse üks 60ndate Aafrika-film. Kaks naist kraaksuvad ettenäidatud kohtades ja kolmas muljub kausis krõbuskeid siis, kui Chrystal luurates astub. Nii olevat sel ajal filmihelisid tehtud.

Nii sünnibki massikultuur. Ja rahvas möirgab naljakates kohtades üksmeelselt naerda ja elab üksmeelselt kaasa.

Foto NAGI's: Billy Crystali talkshow Las Vegases

Foto NAGI's: Billy Crystal Talk Show, Las vegas, Mandalay Bay

Kommentaare ei ole: