22.1.08

+21, endiselt tuuline

Kohalikud uudised räägivad, et selle suure orkaaniga kukkus kuskil Orlandost põhja pool üks väikelennuk alla. Ja et kahvanägude koolilõpueksamite tulemused siin on oluliselt kehvemad kui vähemuste omad. Ja meile ka nüüd tuttav teema: USA kolmes uures linnas - Chicagos, Washingtonis ja Kansas Citys tähistatakse 40 aasta möödumist suurest mustanahaliste mässust. Terved kvartalid põletati maani maha, arreteeriti tuhandeid inimesi ja surmasaanuid oli ka. 60ndatel olid asjad hullud: bussijaamas näiteks eksisteerisid veel "ainult valgetele" bussipeatused jms.

Aga muus osas on põhitähelepanu muidugi Ameerika jalgpallil, kuna käivad Super Bowli meistrivõistlused. Korraks ummistus konverentsikeskuse ees olev saiakeste baar, sest seal näidati telekast ühte mängu. Need, kes konverentsil ei ole, veetsid aega pikas sabas ESPN-i klubi ukse taha, et pääseda kommenteeritud mängu videoekraanidelt vaatama. Väikeste lastega koos muidugi mindi.

Floridas on palju lõbusaid täiskasvanutest lapsi. Pole ka ime - kui juba lapsest saati disniländis kasvada, kus isegi kõik maailma suuremad vaatamisväärsused on lasteatraktsioonidena üles ehitatud, siis võib ju lapseks jääda kah. Vähemalt ei kohta ühtki morni nägu kuskil (v.a üks latiinost stjuuard lennukis, kes oli kergelt depressiivne).

Ja lõpuks on siin ka soojaks läinud. Esimest korda üle +20 ja edeneb soojenemise suunas. Palmid küll endiselt tuulest lookas, aga selle pealetungiva palavusega on tuuleiilike  ainult hea.

 Foto NAGI's: Orlando

Kommentaare ei ole: