3.1.08

2007 piltides

Möödunud aasta oli pilditegemise suhtes kuidagi lahjem. Ei konkurssidel osalemist, ei iganädalasi pildialbumeid. Või noh, iga nädala kohta ehk üks tuleb, kuid mitte rohkem. Seni, kuni viimane arhiivi-DVD 2007. aasta piltidega arvutis küpseb, on aeg meenutada.

 

Foto NAGI's: Tolinomme-270107

Jaanuar

Käisime Roosta rannas peale tormi ja Tõlinõmmes peale tuisku. Roosta rand oli inimtühi, kämping siiski töötas. 1,6 km aardeni liiva pidi ja tagasi. Tõlinõmme projekt oli Eesti Looduse matkaloo tarbeks. Tuiskas, paks lumi ja rada ei näinud. Kuid lume all varitsesid pehmed vett täis augud. Siiski leidsime järveäärse torni üles.

 

Foto NAGI's: Varbla uisumatk 110207

Veebruar

Külmetas-sulatas, külmetas-sulatas. Alguses käisime kevadisel Keila-Joal, kus just oli jääminek hakanud, siis Pakri tuulikute otsas karmima pakasega. Lõpuks siiski pakane võitis ja veebruari keskel sai Seikleja.com omadega minna Varbla laidude vahele uisumatkale. Vabariigi aastapäeva võtsime vastu põhjarannikul. Pidulikul õhtusöögil Viinistus selgus, et Mohnile siiski ei pääse.

 

Foto NAGI's: Silma roostikurajal 240307

Märts

Napilt enne jääminekut jõudsime ära käia Hobulaiul. Soomaal ka juba ujutas. Silma roostikurajale läksime seega kevadiste ootustega, aga seal oli rada veel jääs. Inimest siiski enam ei kandnud.

 

Foto NAGI's: Sillaotsa leivategu 140407

Aprill

Urvad juba õitsesid, kui aprilli alguses Lõuna-Eestis käisime ja Cantervilla lossis peatusime. Öösel aga läks kohalik järv hoopis uuesti jäässe. 8. aprillil tegi Seikleja.com esimese Paljassaare seikluslinnuvaatluse - meie tiim polnud küll esimene, aga ka mitte viimane. Leiba käisime tegemas, Sillaotsal. Ja siis veel omapead Paljassaares linnuvaatlusel ja lõpuks Matsalus suurel linnukogunemisel.

 

Foto NAGI's: Alam-Pedja 190507

Mai

Paukjärvel, Hiiumaal, Keilas ja Kakumäel. Kärus, Lelles, Alam-Pedjal, Tallinnas, Kõrvemaal ja Berliinis. Tihe kuu oli.

 

Foto NAGI's: Kiisa jaanituli 230607

Juuni

Vanalinnapäevad olid nagu ikka juuni alguses, kuid kaugematest otsadest sai seekord läbitud lisaks Pirita jõekäärule Tapurla (sealne purjekas), Kiisa (jaanipäev) ja Polli loomaaed. Kuu lõpetas geopeiturite kokkutulek Tõrva lähedal.

 

Foto NAGI's: 2 pulma juulis 220707

Juuli

Pulmade aeg. Kõigepealt Rootsis viskit joomas, siis esimene pulm Rocca al Mares ja teine Krantsi kõrtsus. Ja siis pulma-aastapäev Saka Spaas.

 

Foto NAGI's: Pakri rattamatk 250807

August

Rahulikum kuu. Rapla-Roccaalmare-Paldiski. Rattaga, autoga, jala.

 

Foto NAGI's: Kuusamo 290907

September

Välismaa-kuu. Helsingi, Genf, Kuusamo. Vahepeal korra ka Matsalus, kus nagu iga aasta sai Matsalu Loodusfilmide Festivali vaadatud. Seal peab iga sügis suvele punkti panema.

 

Foto NAGI's: Valgejärv 071007

Oktoober

Selle kuu suur avastus oli Valgejärv Läänemaal. Seal käisime koguni kaks korda. Ning Soomaal Karuskosel - suitsusaunas ja rabarajal. Kiskus taas kargeks, hommikul olid lombid jääs ja rippsild libe.

 

Foto NAGI's: Barcelona 111107

November

Müncheni ja Barcelona vahele mahtus ära ka üks Pirital hulkumine.

 

Foto NAGI's: Vihula uusaasta 311207

Detsember

Ongi aastalõpp, mis algas omadega Viru rappa minekust, siis väike tiir Rohuneemes ja Irus ning vaikselt ida poole, kus uusaasta saabus Vihula lähedal.

Nüüd jääb üle veel see kõik maksuametile majandusaasta aruandesse tippida...

Kommentaare ei ole: