22.8.08

Eesti disainer disainis robot-traktorid

...ja natuke ka 3G iphonest.

Huvitav, et Eesti meedias on see jäänud üsna tähelepanuta, et meie mees Hannes Seeberg, lõpetanud Rootsis ülikooli, tegi robot-traktorite kontseptsioontoote: pisikese, tavalisest traktorist hulga väiksema, GPSiga masina, mis teeb ära peaaegu kõik põllutööd.

Ehk siis - kui linnainimene maale läheb, siis varsti ei pruugi ta sealt leida enam üldse inimesi, isegi traktoriste mitte. Põllul askeldavad robotid, poe taha on jäänud ehk mõni joodik ja kõik ülejäänud on linna hea elu peale läinud. Robot-traktor künnab, kobestab ja korjab saagi.

Helge tulevik.

w-Seeberg-95062_vRG3icPtbuuers59WgWTtj7jF

Foto: Seeberg Design.

Kirjutab Übergizmo.

Ja EMT avalikustas ka iPhone 3G hinnad.

Kallis? Üldse mitte, arvestades seda, et tegemist on kultustootega ja kallis hind vaid lisab sellele ihaldusväärsust, sest näitab lisaks ka omaniku võimet endale nii kallis telefon soetada ja kaks aastat selle eest kõva pappi maksta iga kuu. Fännidelt võetakse siin alati liigne raha ära.

Kanadas olevat mindud protestima liiga kallite hindade pärast, Eestis võeti aga sappa. On ju siin üks hummeriseeritumaid riike, võimalik, et varsti iPhoneeritumaid riike ka?

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Huvitavad andmed jah. Ega Eesti leiutajate tegemistest ju suurt Eesti meedias ei pajatata toesti. Kui Rootsis saab iga mees riigilt raha, kes leiutise registreerib siis Eestis vaata et sa peksa ei saa ! Kindlalt tuleb siin seadust parandada, inimesi koolitada innovatsiooni teemadel ja ka finants toetusi jagada. Muide on ju Eesti leiundusaktiivsus yks Euroopa madalamaid inimese kohta. Miks ? Pohjuseid on siin mitmeid. Kuid alustada voiks naiteks sellest, et Riik tagastaks Eesti Leiutajate Liidule maja Tallinna Vanalinnas mida kunagi omati ja kus koos kaidi. Kindlasti tuleks Innovatsiooni-opetus koolidesse viia ja rohkem entrepreneur' ehk vaike-ettevotte alustajate kursusi korraldada, kus inimesed oma uusi ja vanu ideesid ellu suudaksid puhuda !
Aga rahva kadumise parast maalt ei maksa vaga muretseda. Kyll nad varsti linnas tolmutamisest tydivad ja roomsalt maale tagasi kolivad kui juba natuke rohkem raha kotis on. Selline trend on Laane-Euroopas taiesti margatav kuigi linnastumise tase on siin keskeltlabi 80% ringis. Eestis on see % minu teada palju madalam ja seega on inimese suhe maaga siiski veel suures osas sailinud ...