13.8.08

Hongkonglased Baltimaades: muljed ja arvamused

Nii nagu meil hongkongi külalistega kokkulepe jäi, rääkisid nad pärast oma Balti-tuuri, mis siis Eesti, Läti ja Leedu nende jaoks pakkusid.

Turistidele on Eestil üks suur pidur: hinnad. Ligi 2-3 kordne hindade erinevus Eesti ja leedu vahel paneb paljud turistid just lõunasse sõitma, pealegi leedukatel on ka, mida näidata.

Aga nüüd siis järjest.

Edith Hongkongist oli uhke Pekingi olümpiamängude avamise pärast, kuna seal näidati palju olulist Hiina kultuurist: paberi tegemist, trükikunsti leiutamist, tulevärgi ajalugu, kalligraafiat ja palju muud.

Alustasid ametilt õpetajad oma tuuri Helsingist. Peatuti Tallinnas, Lahemaal, Kuressaares, Pärnus, Riias, Siguldas, Klaipedas, Palangas, Nidas, Kaunases, Trakais ja Vilniuses. Kõige enam meeldis Edithile Leedu, sest seal oli palju erinevaid vaatamisväärsusi ja hinnad olid turistile odavad.

Kõige rohkem Baltimaadest meeldis Nida poolsaar. Seal sai 5 päeva jooksul matkata, jalgrattaga sõita, ujuda ja kanuumatka teha. Inimesed küll põrnitsesid igal pool Aasia turiste ja arvasid, et niikuinii jaapanlased. Kanuumatkal kohtusid nad ka Kaunase perega, kes kutsus külla ja küpsetas leedupäraseid roogi.

Soovitused Eesti turismile on järgmised:

 

  • laske hindu alla. kohe kõvasti
  • tegelege rohkem turistiga. Küsige, pakkuge variante, soovitage
  • rohkem human touchi. rääkige praeguste eestlaste (ja venelaste) elu-olust, tegemistest
  • müüge ehedust. Kui on kallis ja pole luksust, siis tuleb luua müüt naturaalsusest, mis on hinnas.

w_lahemaa_160708_10

Kommentaare ei ole: