27.8.08

Väike veebikool: mis on Slicing?

Uut veebi tehes oli ka kokkupuude sellise asjaga nagu Slicing. Et mis see siis on?

Professionaalse kujundusega veebis kindlasti üsna oluline osa. Mul läks lihtsamalt. Nimelt teeb disainer mingi ilusa veebikujunduse valmis (ühes tükis) ja veebimeister saab selle siis lõikumiseks. Või on lõikajaks veel vahepeal eraldi inimene. Lõigutud veebidisain paigutatakse veebimootorisse nii, et lõppvälimus oleks võimalikult lähedane disaineri nägemusele. Eeldab CSS failidega mängimist ja suuremate graafiliste pindade tükeldamist, et näiteks tabelitesse mahutada.

Mõnikord pingutatakse slicinguga üle. Näiteks tehaksegi kogu veebilehekülg pilditükkidest, mis vastavalt sisule vahelduvad. Väga palju on siis üle Interneti laadida ja laadides ei pruugi veeb ka ilus välja näha, kuna tükid saabuvad erineva kiirusega.

Hea disainer muidugi teab, kuidas slicing käib ja teeb sellise veebidisaini põhja, mida on hiljem lihtne kasutajaliidesesse sobitada võimalikult vähese graafikaga ja võimalikult palju CSS-i kasutades.

looduskalender1

Pildil Looduskalender.ee veeb, kus sai hakkama üliminimaalse slicinguga, kuna veebi disain on niivõrd lihtne, et saab hakkama praktiliselt ilma graafikata.

Kommentaare ei ole: