26.2.08

Sellist räpast linna me tahtsimegi

Polegi vist mõnda aega kommunaalteemadel virisenud, proovib siis nüüd ühekorraga kõik hingele kogunenu kaelast ära saada.

Pidevalt küsitakse ja imestatakse, miks mujal läänes autod nii puhtad on ja linnad ka, ei mingit tolmu ega rämpsu lendlemas. Tegelikult pole siin imestada midagi. Esiteks - mitte "mujal läänes" vaid läänes, sest me pole ju veel normaalne lääneriik. Sest meil pargitakse murule ja ollakse väga imestunud, kui keegi märkuse teeb. Pargitakse, kuni muda väljas. Siis sõidetakse juba üle muda kaugemale murule, et kinga ei määriks autost välja tulles. Imestatakse muidugi ainult politsei küsimuse peale, kui tavainimene küsib härrastelt, miks murule pargiti, saab paremal juhul sõimata, halvemal juhul molli.

Rahulikult ehitatakse endiselt ka rõdusid kinni - mida originaalsem, seda lahedam. Kui ühistus on mingi akende plaan kokku lepitud, siis enamus vaatavad, et ei tasu igavalt naabrimehe moodi teha, betoneeriks ikka näiteks rõdu allservast pool meetrit ja teeks hoopis üles kitsamad aknad - ühele rõdule nelja, kõrvalolevale rõdule aga kolme ruuduga. Nii on originaalne ja silmatorkav, kellelgi teisel ju pole. Nagu näiteks see maja. Oleks ju uhke?

Eile uudistes esinenud Teeme ära 2008 korraldaja nentis, et mõned metsa alla prügi vedanud olid jälle ülimalt imestunud, kui selgus, et sama prügi prügilasse vedamise eest oleks 50 krooni küsitud. See on ju nii normaalne metsa alla prahti vedada, pealegi igal pool ju juba on.

Foto NAGI's: w-prygi5

Ikka ollakse ülimalt imestunud kogu aeg lihtsate elementaarsete asjade peale. Mitte viie Euroopa rikkaima riigi hulka, vaid Euroopasse oleks meil vaja lähema 15 aasta jooksul jõuda... punkti paneb muidugi asjale eilse võsareporteri lõpp, kus linnas (südalinnas?) majade vahel keegi lihtsalt sittus murule. Ei, mitte koer, kelle junne niikuinii koerajalutajad enamasti ära ei korista ja mis kevadel ka tolmuna õhus lendlevad, vaid tavaline kohaliku homo sapiensi keskmine esindaja.

w-valestipargitud

Kommentaare ei ole: