5.2.08

Geocaching Floridas

Nüüd siis õnnestus viimaks vormistada ka viimane aardeleid n.ö Florida geotuuril :)

Peab ütlema, et Disney Worldis on suhteliselt kehv geocachingut mängida. Esiteks - igale poole tahetakse pileteid müüa, kus aarded asuvad. Teiseks - igalt poolt korjatakse piinliku põhjalikkusega igasugused kahtlased aardekarbid ära. Ükskõik kui hästi ka ei peidaks. Turvameeskonnad käivad regulaarselt kõik Disney parkide urkad läbi ja eemaldavad kõik, mis hernekommist suurem.

Siiski on sokutatud teemaparkidesse virtuaalseid aardeid. Neid siis saigi jahtida, Epcoti teemapargis.

Kõigepealt tuleb hankida teemapargi pilet. Pealelõunane (alates 2st) on kõige odavam, ca 60 USD. Siis loovutada oma sõrmejäljemuster väravas asuvasse skännerisse, lasta läbi otsida ja oledki pargis.

Epcotis on kaks aaret. Üks asub n.ö tulevikulinna keskpunktis, teine ühe riigi teemalinnakus.

mapimage1 Kuna "That's Some Water, Eh?" oli lähemal, alustame sellest.

Tegelikult oli see suht lihtne turistiaare, kui jätta arvestamata väike segadus kohalejõudmisel. Nimelt oli teemalinnakusse sisenemine teisest otsast kui GPS kohale juhatada tahtis. Siiski sai mingit silda pidi ka sealt teisest kohast kohale. Selgus, et tegemist oli n.ö ratastooliligipääsuga.

Aardeleiuks tuli teha oma GPSist pilt nullis, nii et ka kohta natuke peale jääks. GPS tiirutas kaljude vahel, aga jäi siis 5-6 meetrit nullini näitama. Nullis oli tõesti "eh, some water" ehk märjavõitu. Mingid karvased karumaskotid ei lasknud end sellest häirida ja tatsasid niiskel kohal ringi ning lasid end pildistada.

Registreerimisega kulus aga kaua, sest kohustuslik vastus aarde leidmise kohta muudkui viibis. Täna siis saabus ka kinnitus.

Teine aare - EPCOT oli aga juba keerulisem. Kah virtuaalne ja võiks öelda et isegi veidi mõistatusaare. Selle aarde puhul tuli välja, et Disney töötajad eemaldavad lisaks reaalsete aarete konteineritele ka virtuaalaarete vihjeid :) Nii näiteks oli peale aardevihjeks saanud hiiglasliku Miki Hiire kuju käes oleva lille kiirte eemaldatud tohutu suur EPCOTi sümbol Miki Hiir ise kogu täiega ja aardepeitja pidi uued vihjed välja mõtlema.

Üheks uueks vihjeks sai Innoventionsi väljapanekute alateema, mida ütleb välja üks rannaroos. Aga ka see vihje oli jalga lasknud. Sellepärast piisas peitjale, kui oma kohalolekut mingil muul moel tõestasid, näiteks pildiga nullpunktist. Allpool siis ongi nullpunktis Segway seljas kõõluv turvatöötaja.

Foto NAGI's: w_Orlando19_250108_049

Kõige lähem reaalne aare "The Wall is Green and Square" oli ca 6 km eemal, jäi sobiva tee peale (plaanis oli Kissimmees väike poetripp teha) ja takso pani suhteliselt lähedal maha kiirtee ääres.

Paraku lähenesin vist valest suunast, sest GPS osutas kuhugi kiirteede kahetasandilise ristmiku keskele sildade vahele ja ei hakanud kohalikku liiklust häirima, et sinna minna. Jäi leidmata. Imelik ka nagu takso võtta, et teisele poole ristmikku saada, aga muud võimalust peale auto silma ei torganud, kuidas keeruline ristmik ületada. Sest kõnniteid ju neil seal eriti pole... Kahju muidugi, sest näis selline Geocachingu sünnimaale omaselt põhjalik aare. Orkaan sundis aga ikkagi varsti uue takso võtma...

Foto NAGI's: w_Orlando19_250108_028

Kommentaare ei ole: