9.6.08

3G ja GPS ja iPhone - nüüd saadaval kõik koos


Praegu esitletakse 3G iPhone´i. Vajuta refresh, uuendused tulevad algusse (juba lõppes). Pinged on üles kruvitud. Juba on teada, et 3G ja GPS on sees. Must tagaküljelt (16 GB on valge), voolujoonelisem, 300 tundi ooteaega.
Tundub, et lõpuks ka midagi GPSi kasutajale ja firmakasutajale - firmatarkvarade toetust on kõvasti juurde tulnud. Exchange tugi, VPN-i tugi, kolmanda osapoole tarkvara. GPSil on A-GPSi funktsioon. Iseenesest lihtne, sest juba enne oli asuendiandur iPhone´is olemas ja asukoha täpsustamine WiFi- ning mobiilimastide järgi triangulatsiooniga. Jääme ootama, milline on selle GPSi täpsus ja tarkvara.
Kaarditeenuste toe loetelus vilksatab läbi ka Eesti.
3G pole vist ikka see uus ja moodne 7,2 Mbit/s HSPA, nagu näiteks uutel HTC-del (Diamond nt), seega jälle natuke sammu taha jäänud ajas oma tavalise 3,6 Mbit/s kiirusega, aga eks muud asjad loevad ka.
Hind loeb kõige rohkem. Odavaim 8 GB iPhone hakkab maksma 199 USD. See hind on karm: kõigile neile, kes omale iPhone´i juba kalli raha eest ostnud... ja ilmselt see hind lepitab ka kõik need, kes iPhone´ile rohkemate võimalustega telefone eelistavad, paraku jäävad nende hinnad iPhone-ist õige mitu korda (kuni 5x) kõrgemaks. Järgmine küsimus on, kuidas hakkab olema saadavus ja kui pikaks ajaks ja milliste karmide tingimustega aheldatakse $199 eest ostnud telefoniomanik operaatori külge (Eestis siis tekib aasta lõpus EMT külge aheldamise võimalus).

w-iphone3G

Kommentaare ei ole: