1.7.08

Vähe innovaatilisust?

Eelmisel reedel ühe EASi toetatud projekti lõpetamisel ütles üks Ameerika riskikapitalistidega tegelev jurist: Eesti probleem on vähene innovatiivsus: uued ideed, mida arendatakse, on suhteliselt lihtsad ja ei midagi revolutsioonilist. Tavaliselt vaid mõne eriti uue ja veel massidesse mitteläinud, kuid mujal leiutatud tehnoloogia varajane edasiarendus. Rohkem innovaatilisust, palun.

Siin siis uudiseid innovaatilisest, kirevast maailmast:

dew1 Kasteveekoguja - hea abimees kõrbematkajale. Aga ka muidu matkajale, kes metsikus looduses ei taha lihtsalt kahtlast jõe- või järvevett rüübata. Kogub öösel ka kõrbes poolteist liitrit puhast kastevett joogiks. Vaata Novaatori uudist.

Jonnipunnide asemel 3D joonistused? - Associated Pressi uudis Boingboingis innovaatorist, kes joonistas teedele 3D joonised, mis autojuhte pidurit vajutama sunnivad.

Kui on palju raha, ei pea enam kandilisi maju ehitama.

GPS kaamera salvestab nüüd ka suuna - kas see tähendab, et kaamerast võib edaspidi salvestada ka pildistatava objekti koordinaadid? Kogu info on ju olemas - pildistaja asukoht (GPSist), objekti suund sellest asukohast (kompassilt) ja kaugus ka (fookuskaugusest). Lihtne. Geniaalne.

Piraat-taimekasvatajad Tokyos? Kui meil loodi omavolilisi daatshasid lennujaama taha, Kistekülla ja veel kuhugi (ikka aiake, majake, peenrad-puud jne), siis jaapanlastel pole nii palju maad laristada. Mõni meeter vaba murupinda kõnnitee ääres kasutatakse kohe ära...

Tõeline tigupost - ka sellist asja annab leiutada...

Hea leht jalgrattamarsruutide leidmiseks ja analüüsimiseks.

Aga innovaatilised kasutajad oleme me küll...

Kommentaare ei ole: