30.7.08

ShareThis - sotsiaalveebide valitseja?

Leidsin hiljuti sellise huvitava asja - Sharethis.com. See on võimalik paigaldada ka Drupali veebile nagu wher2go.reisijutud.com proovitud ja testimisel.

Kasutaja jaoks on see koht, kus kõik oma sotsiaalveebide kontod kokku koguda ja ühest kohast igale poole sisse logida. Lisaks saab salvestada omale huvitavaid kohti ja teistega jagada, koguda kokku kõigis sotsiaalvõrkudes olevad kasutajate kontaktid ühte suurde kontaktiraamatusse jne. Paraku tahavad nad saada ka kõiki su paroole, mis võib olla halva harjumuse tekitajaks.

Mina oma paroole seal ei sisestanud, sest ShareThis on ka muud moodi abiks. Veebis näiteks, pakkudes kasutajatele võimalus mända artiklit oma blogis viidata võis sõpradele saata vms. Selleks vaja vaid ShareThisi SAPI ehk Sharethis API oma veebi HTML koodi sokutada ja edasi tegutsevad nad juba avanevas aknas ise.

Avanev aken näeb välja selline:

w-sharethis1

Siin saab näiteks lisada artikli oma Facebooki linkidesse, Technoratisse, Diggi, MySpace´i, Slashdotti jne.

sharethis2

Teine lapats - Post on hea blogijatele. facebook, Orkut, Blogger, Wordpress - vali välja ja postita. Suunatakse vastavasse keskkonda ja edastatakse link ja tekst artikli kohta, kusjuures näiteks Facebookis sai veel valida artiklilingil olevate piltide seast, millise oma blogipostituse juurde lisada.

w-sharethis3

Kolmas lapats on hea neile, kes tahavad artiklit soovitada sõbrale või iseendale memo saata. Lisada saab mitu aadressi ja BCC välja.

LISA: Just soovitati ka Addthis.com samasugust lahendust - tundub ka sama ahvatlev :)

Kommentaare ei ole: