23.7.08

EO MAP aitab ratturit vähe

Proovisime siis rattaga EO MAPi kaarti Garminile Colorado 300 peal. Ei saa aru, millest on pimestunud kõik selle kaardi taevani kiitjad, ratturi jättis ta teekonnaarvutusel igatahes hätta.

Proovitud nii ratturi- kui jalakäijarezhiimis, lühema kohalejuhatamisega. Mõned näited.

 

13257

Lasnamäel: selle asemel, et otse Narva mnt äärsel jalgrattateel juhendada, kisub marsruut kogu aeg kuhugi majade vahele kvartalitesse ja arvutab ümber. Smuuli tee näide näitab, et isegi sellised väikesed hoovi kõrvaltaskud kasutatakse ära; Jalgrattateedest ei teadnud midagi.

 

2896

Olime mõnesaja meetri kaugusel sihtkohast, korralik asfalt-tee Kostiverest Jõelähtme suunas, aga suunati ümber Piibe maantee kaudu suure ringiga. Üldse välditi igatpidi Peterburi teed, linnas juhatati näiteks rattaga Peterburi tee asemel Laagna kanalisse; Pildil on näha, et välditi ka täiesti suurt autoteed otse Peterburi teele, soovitatud tee aga rattale oli ikka liig suur ring järgi teha.

 

946

Jägala joale lähenemine oli kaardi järgi põhja poolt ja siis viis tee “üle jõe”. Muidu on suur parkla ja turistikas lähenemisega lõunast, noolest veidi põhja poole.

Õigesti hakkas juhatama Muuga vahel suvilarajoonis - siis oskas kesklinnani enam-vähem tee välja arvutada, aga kui ümberarvutus Smuuli teele teha, juhtus nii, nagu esimesel pildil.

Kevadel (maikuus) proovisime rattaga peaaegu samas kandis Regiot. Ideaalselt juhatas, v.a üks eksimus liiklus-keelatud raja kaudu juhatades Ülemiste kanali kaldal. EO MAPil olid muidugi looduskaitsealad paremini peal ja metsa-alad täpsemalt ja jõekaldad kurvilisemad, seega jalgsimatkaks käib ta paremini.

Kommentaare ei ole: