2.11.08

Ühendamine Õunaga

Mõned proovid erinevate seadmetega, kas Mäkk tunneb (kohe) ära.

1) PDA (Windows Mobile 6.1) - Syncmate süngib kalendrit ja kontakte, jagab ka netti mobiilile välja, aga vastupidi - mobiilist netti võtta Mäkk USBga ei oska. Selleks, nagu ütleb tark Internet, on vaja modemiskripti. Sünkides tuleb ka seadetega mängida, sest mingil hetkel kõik recurring kontaktid moblas neljakordistuvad ja PC läheb nendega konflikti.

2) Bluetoothi paaritus Win Mobile telefoniga - õnnestub. Ja PAN Networki kaudu saab üle Bluetoothi ka mobiili 3G andmeside kaudu Internetti - uhke.

3) Ühendamine GPSiga. Jah, ta tunti ära - USB mälupulgana. Tarkvaraks pakub netiotsing näiteks Mac SimpleGPS - geocachingutoega, et oma GPSi andmeid Mäkis natuke organiseerida.

4) Canoni peegelkaamera. Juhe taha, sisse - tulemus null. Ei tunta ära. Ka Canoni EOS Utility ei tee esialgu midagi. Selgub, et kaamera menüüst peab muutma ära ühenduse liigi - selliseks, et kaamera poleks PC jaoks sobilik USB mälu, vaid "Normal". Nüüd kõik toimib.

5) Leica ja Olympuse digiseebikad - teatavad küll, et connected to PC, kuid nad petetakse ära - Mäkk võtab nad hoopis omaks ja USB mäludena. Kah toimib.

6) Ironkey krüptomälupulk. Loeb, aga kirjutada ei saa.

7) Võrguketas. Mäkk peab seda esialgu vaid Windows NT serveriks ja niisama ligi ei lase. Aitab CD, millel on draiver Mäki jaoks.

Seega saab ühendamistega hakkama küll, kui natuke pusida.

w-tabasalu-251008-13

Kommentaare ei ole: