10.9.08

Tea entsüklopeedia esitletud

Täna esitleti Tea entsüklopeediat. Lugupeetud teadjamehed ja -naised olid kohal. Sai ka 1. numbri, mis oli õhem, kui ette kujutasin, aga sisu - jah, pole paha. Kuigi paberentsüklopeediat lugedes tekib juba selle väljatuleku esimesel päeval kahtlus, et juba on osa infot vananenud. Mitte ainult kiirestimuutuvad IT-teemad, vaid ka muu.

Esimene number kandis märksõnu A-Alzeeria. Seal sees ka Abhaasia, mille info juba kõvasti muutunud. Aga mulle jäi silma hoopis peatükk Adzaaria - jälle üks poolseparatistlik Gruusia piirkond, mis entsüklopeedia andmetel oli vahepeal lausa oma sõjaväega ja sulges piirid Gruusiaga. Grusiinidel on ikka alles palju tükke, mis kõik eri suundades tahavad laiali purjetada.

Entsüklopeedia trükk on väga kvaliteetne, paber raske (andis seljas koju tassida). Raamatuselg on riidest, kaaned nahast. Suur rõhk on geograafial ja riikide turvustusel, maade ja mandrite tutvustusi on lehekülgede kaupa. Tehnika märksõnad on ikka liigagi lakoonilised sellega võrreldes.

e-entsüklopeediat ei näinud sellel palaval esitlusel selgade tagant, aga välja peaks ta nägema selline. Sisse saab logida ID-kaardiga ning tellijatele saadetud parooliga. Kui kõik 22 köidet ilmunud, saab ka DVD kätte.

w-tea1

Kommentaare ei ole: